Ebeveynler, Gençlere Endişe Verici Sosyal Medya Mesajlarıyla Nasıl Yaklaşacaklarını Bilmiyorlar

Çocuk Yardım Telefonu tarafından yapılan son ankete göre Sosyal medya, sadece ünlülerin ve eski arkadaşların hayatları hakkında fikir sunmakla kalmıyor, çocuğuyla mücadele eden ailelere de sıklıkla rastlanıyor.

Ebeveynlerin yaklaşık üçte biri, gençlerin sosyal medyada duygusal sorunlarla mücadele ettiğini görüyorlar, Hanehalkı geliri 35.000 dolardan daha az olan gençler için yüzde 60’a yükselen bir oran görülüyor.

“Çocukların çoğunun sosyal medyayla yaptıkları, dış görünüşlerini sergilemek.” Bayridge danışma merkezleri kayıtlı psikoterapist Vielka Almanzar açıklıyor.

“Herkes kendi kişiliğini online olarak gösteriyor. Eğer hayatınızın bu yönü düzgün gitmiyosa veya [kendinizi] açıklayacak ekstra bir olağan üstü bir şeyiniz yoksa, tüm dünyanız ufalanıyor. Eğer bu tek çıkış yolunuz ise bu daha hassas bir konu oluyor.” diyor.

Almanzar sosyal medyanın ebeveynler üstünde zorluk çıkarmasının nedenlerinden birisi onların bu platformlardan herhangi biriyle meşgul olmaması, diyerek açıklamasına devam ediyor. Almazar’a göre “Bu konuda başarıya ulaşmak için, çocuklarıyla okul hakkında konuştukları gibi sosyal medya hakkında da konuşmaları gerekiyor.” diyor.

“Bugünün gençleri çevrimiçi olarak, sosyal medyada vücut görüntüsü, intihar ve zorbalık gibi konularda düzenli olarak bilgi arıyor; Ancak aileleri, arkadaşları veya akrabaları ile konuşmuyor olabilirler ” Çocuklara Yardım Telefon’u İcra Kurulu Başkanı ve Kurucusu Sharon Wood diyor.

Raporda, ebeveynlerin çoğunlukla gençlerden farklı sosyal kanalları kullanması bir engel oluşturuyor. Bir örnekle 16-18 yaş arası gençlerin %62’si İnstagram %58’i Snapchat kullanırken, ebeveynlerin %30’u İnstagram %14’ü Snapchat kulanıyor.

Anketin diğer bulgularında. Gençlerin duygusal streslerinin ilk üç tetikleyicisinin vücut fotoğrafları, intihar ve zorbalık olduğunu ortaya koydu. Almanzar açıklamasına, sosyal medya’da “utangaç” olmanın çok riskli bir şey olduğunu söylemekle devam etti.

‘Utanma insanların en köklü duygularından biridir. Eğer bir emir yoksa, bir polis yoksa uutanmak bir silahtır. Utanç tüm insanoğlu için önemli birşeydir. Sosyal medya bir kişiyi kitlesel ölçüde utandırmak için büyük bir silahtır. Gençler sosyal medyayı kullandıkları zaman kendilerini bu potansiyel’e açık hale getiriyorlar’ şeklinde açıklamasına devam etti Almanzar.

Murdoch, ebeveynlerin çocukları için olumlu bir sosyal medya deneyimi sunmanın en iyi yolunun, çocuklarının kullandığı platformlar hakkında kendilerini bilgilendirmek olduğunu söylüyor.

“İnternetten önceki dünya gibi çocuklar genellikle anne ve babalarına sorunlarıyla ilgili koşmazlar, ancak ebeveynler de aynı sosyal medya kanallarını kullanmıyorlar.” Çocuk Yardım Telefonunda danışma hizmetlerinden sorumlu başkan yardımcısı Jennifer Murdoch bu şekilde açıklıyor.

“Şu anda dijital bir dünyada yaşıyoruz. Dijital bir dünyada ebeveynlik yapmak gerçekten zorlu, ancak onlarla nerede olurlarsa olsun karşılaşacak bir fırsatımız var, “dedi Murdoch.

“Her şey erişmekte olduğunuz bilgilerin kalbine mi gidiyor? Yanlış bilgilerin olduğu kadar, yalan haberler de çok. Bilginin bu kadar hazır ve erişilebilir olması çift taraflı bir kılıçtır,” diyor Murdoch.

Raporda ayrıca, Kanada gençlerinin ebeveynlerinin yalnızca yarısının çocuklarıyla sosyal medya hakkında konuştuklarını ve 16-18 yaş arasındaki gençlerin ebeveynlerinin yalnızca yüzde 24’ünün sosyal medyada zorbalık veya intihar düşünceleri gibi bir şeyle uğraşsalar kendilerine yardımcı olabileceklerini hissettiklerini belirtiyor.

Almanzar, ebeveynlerin yapabilecekleri en iyi şeyleri çocuklarıyla her hangi bir şey hakkında konuştukları gibi konuşmaları olduğunu söylüyor: örneğin okul. Ebeveynler okula gitmese de çocuklarıyla birlikte oturup konuşurlar ve okul arkadaşlarının kim olduklarını bilirler. Sosyal medyayla aynı yöntemlerin uygulanması gerektiğini söyledi.

“Bu konuda en başarılı anne-babalar bu konuyu herhangi bir yeni bir çevre gibi ele alıyor. Teknoloji ile ilgilendirmiyorlar, “diyor. “İşte kapılar böyle açılıyor.”

Yardımcı telefon casus yazılım ile ilgileniyorsanız ana sayfamıza geçiniz.

İlgili konular:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *