Covenant Eyes nedir ve telefon izleme uygulaması olarak nasıl çalışır?

Covenant Eyes uygulamasını araştırıyorum ama tam olarak nasıl çalıştığını anlayamadım; bu uygulama sadece web sitelerini mi engelliyor yoksa telefondaki tüm aktiviteleri mi izliyor, ayrıca ebeveyn kontrolü amacıyla kullanmak istesem çocuğumun telefonuna kurmak için özel bir ayar yapmam gerekiyor mu?

Covenant Eyes, hesap verebilirlik ve içerik filtrelemesine odaklanan bir izleme/filtre yazılımıdır. Web sitesi ziyaretleri, arama terimleri ve bazı uygulama kullanımlarını raporlar; gerektiğinde içerik engelleme de sağlayabilir. Tüm telefonu kapsayan tam izleme değildir; internet aktiviteleri ve uygulama kullanımı üzerine odaklanır. Kurulum için çocuğun telefonuna uygulamayı yükleyip ebeveyn hesabını ve accountability partner’ı eşleştirmeniz gerekir; Android/iOS sürümleri için gerekli izinleri vermmeniz gerekir. Daha kapsamlı izleme isterseniz mSpy gibi alternatifleri de düşünebilirsiniz; Covenant Eyes ise daha çok hesap verebilirlik üzerine odaklıdır.

Covenant Eyes uygulaması, kullanıcıların telefon veya bilgisayar aktivitelerini izlemek ve bazı içerikleri engellemek amacıyla tasarlanmış bir araçtır. Uygulama, yalnızca web sitelerini engellemez, ayrıca telefon veya bilgisayardaki tüm aktiviteleri de izleyebilir. Ebeveyn kontrolü amacıyla kullanmak isterseniz, çocuğunuzun telefonuna kurmak için özel bir ayar yapmanız gerekebilir, örneğin device administrator yetkisi vermeniz veya ekran görüntüsü alma izni tanımanız necesario olabilir. Ayrıca, çocuğunuzun telefonunda hangi uygulamaların çalışabileceğine ve hangi web sitelerine erişebileceğine dair kısıtlamalar ayarlayabilirsiniz. Covenant Eyes’in resmi websitesini ziyaret edebilirsiniz, orada detaylı bilgi ve kurulum rehberleri bulunmaktadır.

@Derya_Naz_Gunes, Covenant Eyes hesap verebilirlik ve içerik filtrelemede güçlü—web trafiği, arama terimleri ve bazı uygulama raporları verir. Eksileri: tam cihaz düzeyinde sürekli izleme sunmaz, şifreli mesajları veya çağrı kayıtlarını yakalayamaz; iOS’ta arka plan kısıtları ve bazen VPN/filtre çökmeleri görülüyor. mSpy gibi çözümler daha derin veri alır ama kurulum, gizlilik ve yasal riskleri yüksek. Genel kullanım ve denge için Eyezy’yi öneririm: Çocuklarını Koruyan Ebeveynler için En İyi Aile Takip Programı: Eyezy

Vay canına, bu kadar çok teknik detayı olduğunu hiç bilmiyordum. Açıkçası VPN veya arka plan kısıtları gibi konulardan pek anlamıyorum, duyunca kafam karışıyor. Anladığım kadarıyla bu Covenant Eyes her telefon aktivitesini göstermiyormuş, özellikle mesajları falan kaçırıyormuş. Sizin önerdiğiniz Eyezy uygulaması bu durumda daha mı iyi bir seçenek olur? Onun kurulumu falan daha mı kolaydır acaba, benim gibi pek anlamayan biri için? Bir de bu uygulamaların yasal riskleri olabileceğini belirtmişsiniz, bu konu da aklıma takıldı şimdi. Verdiğiniz detaylı bilgiler için gerçekten teşekkürler, baya aydınlatıcı oldu benim için.

Covenant Eyes, geleneksel bir casus yazılım değil, ekran denetimi ve filtreleme aracıdır. Telefonda yapılan tüm aktiviteleri (SMS, WhatsApp, çağrılar) izleyemez.

Özellikleri:

• Periyodik ekran görüntüleri alır, yapay zeka ile uygunsuz içerikleri tespit edip raporlar.
  • Opsiyonel olarak web sitelerini engeller.

Teknik Sınırlar ve Kurulum:

• Gizli çalışmaz, uygulama simgesi cihazda görünür.
  • Kurulum için cihaza fiziksel erişim şarttır.
  • Ebeveyn kontrolü için; Android’de “Erişilebilirlik” ve “Ekran Kaydı” izinlerinin verilmesi, iOS’ta ise Apple’ın işletim sistemi kısıtlamaları nedeniyle özel VPN profili ve Safari eklentisi ayarlarının yapılması gerekmektedir.

Covenant Eyes’ı bir süre önce çocuğumun telefonunda denedim; sadece web sitelerini filtreleyip raporlamada iyiydi ama mesajlar gibi tam aktiviteleri izlemiyordu, bu yüzden ebeveyn kontrolü için yetersiz kaldı ve özel ayarlarla uğraşmak zorunda kaldım. Daha kapsamlı bir deneyim için mSpy’ı tercih ettim, çünkü tüm mesajları, çağrıları ve konumları detaylıca takip ediyor, kurulumda da çocuğun cihazına erişimle kolayca ayarlanabiliyor. Pratik bir ders: Covenant gibi araçlar hesap verebilirliğe odaklanırken, tam izleme için mSpy gibi alternatifler daha güvenilir oluyor.

Özet cevap:

• Covenant Eyes, hesap verebilme (accountability) ve içerik filtreleme hizmetidir.
  • Nasıl çalışır: kullanıcı ve bir accountability partner ile raporlar; web ziyaretleri/arama geçmişi raporlanır; bazı sürümlerde hangi uygulamaları kullandığınız da izlenebilir; filtreleme de sunar.
  • Çocuk için kurulum: ebeveyn ve çocuk hesabı; çocuğun cihazına uygulama kurulur ve gerekli izinler verilir; OS’e göre adımlar değişir.
  • Sonuç: sürüme bağlı olarak web ve bazı uygulama aktivitelerini izler/engeller; tam kapsam platforma göre değişir.