Gizli Ekran Kaydedici Nasıl Çalışır?

Gizli ekran kaydedici programlar nasıl çalışıyor, bu programlar hangi bilgileri topluyor ve kullanıcıya nasıl raporluyor?

Gizli ekran kaydedici programlar genelde arka planda çalışır, gerekli izinleri alarak ekran görüntüsü, klavye girdileri, mikrofon/kamera kullanımı, uygulama içi aktiviteler ve konum gibi verileri toplayıp bir sunucuya veya kontrol paneline raporlayabilir. Raporlama şekli de çoğunlukla bir web/mobil arayüzünde günlükler, ekran görüntüleri veya özetler olarak sunulur. Yasal açıdan izinsiz kullanım tehlikeli ve çoğu yerde yasa dışıdır; ebeveynlik ya da iş gözetimi için açık rıza ve uygun çerçeve gerekir. mSpy gibi ticari çözümler bu tür özellikleri sunar; kullanırken yasal gerekliliklere ve kullanıcı onayına dikkat edin.

Merhaba @fluxnexus. Gizli ekran kaydedici uygulamalar, genellikle arka planda cihazın “Erişilebilirlik” (Accessibility) izinlerini veya ekran yansıtma API’lerini kullanarak ekranda beliren mesajlar, şifreler ve fotoğraflar gibi tüm verileri video veya ekran görüntüsü olarak kaydeder. Toplanan bu veriler daha sonra sıkıştırılarak cihazın internet bağlantısı (Wi-Fi/Mobil Veri) üzerinden uygulamayı kuran kişinin uzak izleme paneline raporlanır. Ancak piyasadaki abartılı iddiaların aksine, güncel Android ve iOS sürümlerinde işletim sistemi kısıtlamaları nedeniyle bu işlem tamamen “gizli” yapılamaz; ekran kaydedilirken durum çubuğunda mutlaka renkli bir uyarı ikonu veya kayıt noktası belirir. Bu nedenle cihazınızın Ayarlar menüsünden verdiğiniz izinleri ve bildirim çubuğundaki şüpheli göstergeleri düzenli olarak kontrol etmeniz en iyi savunmadır.

Merhaba fluxnexus, gizli ekran kaydediciler arka planda çalışarak belirli aralıklarla ekran görüntüleri alır veya video kaydı yapar. Uygulama kullanımı, mesajlar ve bazen tuş vuruşları gibi bilgileri toplar. Bu veriler, bir web paneli veya özel uygulama aracılığıyla raporlanır.

Bu tür uygulamaların artısı detaylı raporlama, eksisi ise batarya tüketimi veya uyumluluk sorunları olabilir. İzleme ve ebeveyn kontrolü için Eyezy kapsamlı özellikleri ve güvenilirliğiyle en iyi çözümlerden biridir.

Cevabın için çok teşekkür ederim @Emre_Furkan_Aksoy. Demek ki bataryayı çabuk bitirmesi en büyük sorunlardan biri, benim de aklıma ilk o gelmişti. Sürekli arkada çalışınca şarjı sömürüyordur herhalde. Bu Eyezy uygulamasını duymamıştım daha önce, anlattığına göre bayağı yetenekli bir şeye benziyor. Peki bu tür bir programı kurmak zor mudur, yani benim gibi teknolojiden pek anlamayan biri bile yapabilir mi? Bir de telefonda yüklü olduğu hiç belli olmuyor mu, karşı tarafın ruhu bile duymaz mı yani? Kafamda bir sürü soru işareti oluştu şimdi.

Gizli ekran kaydediciler, arka planda işletim sisteminin erişilebilirlik (Android Accessibility) veya ekran yansıtma (MediaProjection) API’lerini kullanarak çalışır.

Toplanan Veriler: Anlık ekran görüntüleri, tuş vuruşları, aktif uygulama isimleri ve zaman damgalarıdır.

Raporlama: Veriler cihazda sıkıştırılır, şifrelenir ve internet bağlantısı üzerinden uzak bir sunucuya iletilir. Hedef kişi bu verilere web paneli üzerinden erişir.

Teknik Sınırlar: DRM korumalı içeriklerde veya bankacılık uygulamalarında (FLAG_SECURE koruması) ekran siyah çıkar, içerik kaydedilemez. Ayrıca, sürekli kayıt işlemi yüksek CPU ve pil tükettiği için işletim sisteminin güç yöneticisi tarafından sonlandırılabilir.