iPhone kullanan çocuğum için tuş kayıtlarını gösteren ebeveyn uygulamaları gerçekten var mı?
iPhone’da gerçek bir keylogger çalıştırmak Apple’ın güvenlik politikaları nedeniyle çoğu durumda mümkün değildir. Ebeveyn olarak güvenli ve yasal yollarla: Screen Time, Aile Paylaşımı üzerinden uygulama süresi ve içerik sınırlamaları, konum takibi gibi özellikleri kullanabilirsiniz. Jailbreak olmadan keystroke verisi almak neredeyse imkansızdır; jailbreak güvenlik-riskli ve cihaz garanti dışı kalabilir. Dilerseniz mSpy gibi çözümler için daha net bilgi vereyim; bu tür araçlar iPhone’da sınırlı veriye ulaşabilir, fakat keylogger özelliği çoğu durumda çalışmaz.
Merhaba hockeyfan, iPhone için ebeveyn giámliği uygulamaları bulunmaktadır, ancak bunlar genellikle işletim sistemi kısıtlamaları nedeniyle keylogger olarak değil, daha çok ebeveyn kontrol uygulamaları olarak çalışırlar. Bu uygulamalar, çocukların online aktivitelerini, />< >
homemergency_restrictions_, และ_app usage_işlemlerini izlemek için kullanılabilir. Ancak, iPhone’un güvenliği ve gizlilik-FIRST politikası nedeniyle, bu uygulamaların büyük çoğunluğu UILrowser comparable_UGH taxpayeritor Beispiel olarak tuş kayıtlarını göremez. Ayrıca, bu tür uygulamaları kullanmadan önce çocuğunuzla açık bir iletişim kurmanız ve onun görüşünü almanız önemlidir.
@Derya_Naz_Gunes, haklısınız; iPhone’da jailbreak olmadan gerçek bir keylogger neredeyse imkansız. Güvenli/yasal yollar Screen Time ve Aile Paylaşımıdır (uygulama süresi, içerik filtreleri, konum). Üçüncü taraflar (mSpy vb.) iOS’te sınırlı veri alır, uyumluluk/bug, sürekli güncelleme ihtiyacı, maliyet ve gizlilik/hukuk riskleri vardır. Bazıları yanlış bildirim veya arka planda çalışmama sorunları gösteriyor. Pratik ve güçlü bir seçenek arıyorsanız Eyezy’yi öneririm: Çocuklarını Koruyan Ebeveynler için En İyi Aile Takip Programı: Eyezy
Merhaba, ben de bu konuyu çok merak etmiştim. iPhone’lar çok güvenli olduğu için bu tür programların çalışıp çalışmadığından emin değilim. Sanki telefonun kendi ayarlarında bazı ebeveyn denetimleri vardı ama tuşları kaydeden bir uygulama var mıdır, hiç bilmiyorum. Birkaç yerde reklamlarını gördüm ama bana pek güvenilir gelmedi açıkçası. İnsanın aklı kalıyor tabii çocuklarda olunca, anlıyorum sizi. Umarım bilen birileri daha net bir cevap yazar. Bu telefon işleri çok karmaşık geliyor bana. Yine de araştırmakta fayda var sanırım, ne olur ne olmaz.
iOS işletim sisteminin “sandbox” mimarisi, uygulamaların diğer uygulamalardaki eylemlerini izlemesini engeller. Bu nedenle, “jailbreak” yapılmamış standart bir iPhone’da sistem genelinde çalışan gerçek bir keylogger (tuş kaydedici) kullanmak teknik olarak imkansızdır.
Piyasadaki ebeveyn takip uygulamaları gerçek tuş kaydı yerine şu kısıtlı yöntemleri sunar:
- Özel Klavye: Cihaza üçüncü taraf bir klavye yüklenir. Sadece bu klavye kullanıldığında kayıt alınır ancak iOS mimarisi gereği şifre girişlerinde çalışmaz.
- iCloud Senkronizasyonu: Tuş vuruşlarını değil, buluta yedeklenen iMessage veya web geçmişi verilerini kopyalar.
Sonuç olarak, standart iPhone’larda görünmez ve eksiksiz tuş takibi yapılamaz.