Çocuğunuz yeni cep telefonu ile çıkmadan önce yalnızca yeni akıllı telefonlarını nasıl güvenli bir şekilde kullanacaklarını hakkında konuşmak değil, aynı zaman da günlük olarak onu nasıl koruyacakları hakkında da onlarla konuşmak gereklidir. Kayıp, kırılmış veya onarılmaz şekilde bozulmuş bir telefon yalnızca rahatsız edici değil – pahalıdır da. Birkaç basit talimat yararlı olabilir.
Onu çatlatmaktan koruyun
Kaçınılmaz düşmüş telefonun çatlamış bir ekran – ya da daha kötüsü – ile son bulmasına izin vermeyin. Telefonu satın aldığınızda, birde satın aldığınız telefonun modeline özel tasarlanmış bir kılıf satın alın – bu ekranı sağlam tutar ve cihazı değiştirme masrafından muhtemelen sizi kurtarır.
Onu kaybetmeyin
Cep telefonu güvenliğine bir numaralı tehdit kayıp ve hırsızlıktır ve hatta yetişkin telefon sahipleri ortalama yılda bir kez telefonlarını kaybederler. Telefonun kaybolma olasılığını en aza indirebilecekleri birkaç basit yolun tohumlarını çocuklarınızın kafalarına atmanız icap eder. Birkaç ipucu şunları içerir:
- Telefon için sırt çantalarında özel bir cep belirleyin ve o noktaya telefonlarını geri koyduklarından emin olun. Onlar için sıklıkla cebi kontrol etme davranışını öğrenmek değişen çevrelerini kontrol etmekten daha kolaydır.
- Telefonlarını gözlerinin önünden asla ayırmasınlar – ve kendileri yokken bir arkadaşına kullanması için onu ödünç vermesinler.
- Bir restoranda, parkta, okulda ya da başka halka açık yerde telefonlarını masanın üzerine koymasınlar. Çalışmalar gösteriyor ki telefon kaybı için kahve dükkanları ve restoranlar en yaygın yerlerdir.
- Casus yazılım kaybolan ya da çalınan bir cihazı uzaktan takip etmek için size ve çocuğunuza izin veren bir özelliğe sahiptir. Yeni cihazınızı, https://casus-yazilim.com’da oturum açarak ve telefonu bağırtarak mSpy ile bulmayı test edin.
Cep Telefonları İle İlişkinizi Ve Sorumluluk Geliştirmek İçin 4 Yol
Enerji tasarrufu yapın
Bütün çok yönlülükleri ve güçleri için, en iyi akıllı telefonlar bile bataryayı bitirir. Arkadaşlarına mesaj yazma becerisini kaybetmekten korktukları zaman, gerçek şu ki eğer batarya biterse, çocuğunuz iletişiminiz dışında da olacaktır. Telefonu güç tasarrufu moduna alarak, ekranı karartarak, WiFi’yi ve Bluetooth’u kapatarak ve kullanmadıkları uygulamaları (özellikle oyun ve sosyal medya uygulamaları) kapatarak telefonlarının ömrünü uzatmalarını 8-12 ve 13-19 yaş arası çocuklarınıza öğretin. Telefonlarını alkollü bezle silmeyi ve şarja takmalarını öğrenmeleri için yatmadan önce harika bir vakittir. Onu kuru tutun. Bu, biz ebeveynlerin daha iyi davranış modeli olmamız gerekebilen alanlardan birisidir – lavabodan, küvetten, tuvaletten ve havuzdan uzak tutmasını ve telefon kullanırken yemekten ve içmekten uzak durmasını çocuğunuza öğretin.
Akıllı telefon takibi için cep telefonu casus yazılımı kullanın.